[Et nødvendigt besøg hos tandlægevagten her til aften tog tid fra Danske Nyheder. /Leif]

8 ud af 10 ansøger lande havde ifølge danske kilder her til aften sagt ja til EU's optagelseskriterier. Polen og Malta er stadig forbeholdne. Men nu pakkes forhandlingerne ned og flytter til København, hvor de genoptages fredag. Men allerede fra i morgen onsdag vil borgerne i København kunne mærke de første trafikomlægninger. [Faktisk blev to busruter allerede omlagt her til aften ifølge oplysninger udsendt over HT-busradio her til aften.] 6.000 betjente er udkommanderet og indlogeret på Flyvestation Værløse, klar til at eskortere eller skride ind overfor demonstrationer, der udarter sig. 12.000 demonstranter har meldt deres ankomst.

Danske mænd har den højeste forekomst af testikelkræft i verden. Nu bekræfter en svensk undersøgelse af skandinaviske indvandrere i Sverige, at danske mænd, der har bosat sig der, stadig har en kræfthyppighed, der er dobbelt så høj som svenske mænds. Men undersøgelsen viser også, at hvis danskeren gifter sig med en svensk kvinde, så vil deres sønner have samme, lavere kræftrisiko som svenske mænd iøvrigt. Undersøgelsen viser, at der må være faktorer i det danske miljø og levestil, som giver en livsvarig påvirkning, og som forhøjer risikoen for testikelkræft. Fra 1998 til 1999 lå antallet af ny tilfælde af testikelkræft på mellem 270 og 312 (maksimum i 1995).

Professor Erik Skakkebæk, Rigshospitalet, siger til DR, at det er meget vigtigt, at der kommer undersøgelser i gang, så man kan finde årsagerne til den forhøjede kræftrisiko.

DilleSport

HÅNDBOLD-EM: Danmark - Rumænien

Kampen startede rigtigt dårlig for det danske hold. Rumænerne kom foran 3-1 og det danske spil var ikke godt, med spildte chancer og mange tekniske fejl. Men så tog Kristine Andersen fat på at score mål - og danskerne kunne gå til pausen med en solid 14-9 føring.

Kampen var lige i det første del af 2. halvleg. Men ved 19-15 til Danmark gik Danmark ind i 10 minutter uden scoringer, og Rumænien fik faktisk udlignet 19-19. Det var Josephine Touray, som fik brudt nedturen med et kontramål i det 18. minut - og på 6 minutter skabte danskerne sig igen et forspring på 5 mål, 19-24. Selv om slutcifrene var blot 25-23 til Danmark, så var sejren ikke i fare. Kristine Andersen scorede 10 mål, og blev dansk topscorer.

(tirsdag)        Danmark - Rumænien     25-23 (14-9)

HÅNDBOLD: Ligaen Mænd

(tirsdag)        Viborg - Bjerringbro   17-25 (10-12)
Det 12. nederlag i træk til Viborg, som fra næste sæson kan se frem til at få Ulrik Wilbek som træner.