DilleSport

HÅNDOLD

og ikke andet...

Kvartfinalen

Wiener Neustadt, Østrig, 14/12-1995 SÅDANNE PIGER!!!!!!!!! OL-pladsen og semifinale ved VM!!!!!

***Ja, det er en kendsgerning at Danmark nu er i semifinalen (mod SydKorea) og nu dårligst kan blive nr. 4 ved VM. Det er også en kendsgerning, at Danmark `blot' skulle have en 5. plads ved VM for at være sikret en OL-Atlanta-1996 plads. Og begge dele gik i opfyldelse.***

Før Danmark-Østrig 1/4 finalen spillede Norge-Rumænien 21-18. Norge har dermed også kvalificeret sig til både en semifinale- og en OL-Atlanta-1996 plads.

Østrig - Danmark

Den afgørende 1/4 finale mellem Danmark-Østrig endte 24-23 efter forlænget spilletid. Den ordinære kamp endte 19-19.

DilleSport vil lige sige een ting: det var en OND kamp! Absolut ikke spillet i den bedste ånd. Og de spanske dommere var ofte "hjemmedommere". Det siges ikke fordi `rønnebærrene kunne være blevet sure', men det var absolut tilfældet. Flere gange, når Danmark reelt havde stjået bolden, dømte de 3 meter til østrigerne. Under hele kampen var der en sønderrivende larm i hallen, og det var svært at få ørenlyd. Danmark starter med at brænde 2 meget oplagte chancer. Og der var tryk på. I den østrigske avis Kronen-Zeitung stod, at østrigernes mål var at stresse Anja Andersen. Og hun var absolut også tændt fra starten! Først fik hun en advarsel for at have tacklet Stanka Bozovic for hårdt. 1½ minut senere vises hun ud for samme foreteelse. Og hun nåede kun at være på banen i 4 minutter før hun fik sin anden udvisning.: Hun "kom til" at fortælle en af dommerne sin mening om en kendelse.

Men i undertal scorede Janne Kolling umiddelbart efter. Danmark var foran 8-5 i første halvleg, men på 3 hurtige østrigsske mål, og et brændt dansk straffekast (Camilla Andersen) kom udligningen til 8-8.

Susanne Munk Lauritsen havde ikke een af sine bedste dage (og alligevel stod hun i 50 minutter!) Hun blev skiftet ud efter de første 20 minutter, men stod 25 minutter i anden halvleg + den forlængede spilletid på 2*5 minutter. På et tidspunkt i anden halvleg behandles en østrigsk spiller på banen, og alle de østrigske officials drønede ind på banen. Det fik Ulrik Wilbek til at få et overtryk! Han var så rasende, at han også drønede ind på banen, og et par minutter var alt KAOS. Danmark fører 18-15, og 19-18 25 sekunder før ordinær sluttid. Heidi Astrup bliver den store "synder", da hun skyder et skud på overliggeren. Bolden gribes af Østrig, der med 5 sekunder tilbage udligner til de forjættede 19-19, der gav omspil på 2*5 minutter.

Efter 5 minutters pause startede den forlængede spilletid. Og samme grimme stemning fortsatte hvor den var sluppet i den ordinære kamp. 2 af verdens bedste spillere mandsopdækkede hinanden: Ausra Zukiene og Anja Andersen. De 2 blev godt stækket, især i den forlængede spilletid.

Første halvleg af den forlængede spilletid vandt Østrig med 3-2 21-22. Ved det sidste Men det mest vigtige i den anden forlængede tid var, at Danmark blev vinder af dén halvleg med 3-1 24-23 det sidste danske mål blev scoret af den danske anfører Janne Kolling - 20 sekunder før tid. Da slutfløjtet lød, skulle østrigerne skyde et skud direkte på mål, men den massive danske opdækning tog skuddet i paraderne!

Semifinale

Wiener Neustadt, Østrig, 15/12-1995

Semifinale: Danmark-SydKorea

Først konstateringen: Danmark skal spille om bronze mod Norge i morgen - kl. 20.00 i Gyõr, Ungarn. Det blev kendsgerningen da Danmark fredag aften blev slået 31-33 af SydKorea. Egentlig var der kun 2 ting der gik Danmark i mod i den kamp: sydkoreanernes skytter Lim O-Kyeonng (9 mål) og Oh Seong-Ok (6 mål). Nå ja, egentlig var der også en tredje ting: Danmark brændte alt for mange chancer. Især Anja Andersen i anden halvleg.

Det hele startede med kaos. Kampen blev fløjtet i gang, men kampuret var ikke sat i gang! Man vurderede, at der var spillet 7 sekunder, og da uret var korrekt stillet, gik spillet i gang igen. Der var utrolig energi hos de danske spillere - de første 10 minutter var der fuldt drøn over tropperne! Selvom danskerne hurtigt kom bagud 0-2, var der ikke panik at spore. Anja Andersen var helt forrygende i første halvleg! Hun var meget tændt, som det så smukt hedder! At hun lige starter med en advarsel efter 5 minutter skal vi ikke yderligere kommentere - det er bare som det plejer at være.

Specielt hendes 2. mål var helt forrygende! Hun fandt et hul i den koreanske forsvarsmur, hoppede 1 meter og skød i nederste højre kryds. Ved stillingen 17-20 i anden halvleg brænder Anja et straffekast, men ripostern kaster hun sig frygtløst efter inde i feltet - får hånden på bolden og skubber den ind til mål. Det var absolut et billede, der vil stå meget længe på nethinden!!! Også Rikke Solberg spillede en fantastisk kamp. Hun er den spiller DilleSport vil mene har spillet sig mest op i VM-turneringen. I forsvaret ydede Gitte Madsen også en god præstation. At hun så i angrebet var mindre heldig med sine afslutninger..... Nå, men hun er altså heller ikke den helt store målskytte. Det skal så siges, at samme Gitte Madsen scorede et af Danmarks flotteste mål i anden halvleg. Ved 25-29 er sydkoreanerne 2 i undertal. Men Danmark fik kun scoret en enkelt gang.

Danskerne er naturligvis skuffede, men skal nok oppe sig mod `ærkefjenden' Norge i morgendagens bronzekamp. Medalje vil pigerne have, og mon ikke....... Nej DilleSport, nu spekuleres der.......

[Yderliger om kampene, tilskuerne og statistikken på www:

Her kommer også resultatet af kampen Danmark-Norge lørdag - Ellers på gensyn mandag.]